Råstof

På Syttende er råvarerne livsnerven i alt, hvad vi gør. Selvom vi henter vores nøje udvalgte ingredienser over alt i verden, fornægter Syttendes placering i hjertet af Sønderjylland sig naturligvis ikke. For Sønderjylland er selvforsynende med mange råvarer af absolut højeste kvalitet som f.eks. fisk, marsklam, vildt, bær, frugt, nød- der, havtorn, ramsløg og uendeligt meget mere. I løbet af sæsonen sylter, hengemmer og fermenterer vi, så vi altid kan tage sæsonernes særlige smage ned fra hylderne.

Vi skal tusinder af år tilbage i tiden for at finde forklaringen på Sønderjyllands store råvarerigdom – til dengang hvor kolossale ismasser begyndte at trække sig. De enorme ismasser efterlod en rende, der delte det sønderjyske landskab i øst og vest: Mod vest blev der skabt store flade sandede arealer, og mod øst en frodig og kuperet natur. Det er denne store variation i natur og landskabstyper, der har skabt ideelle betingelser for udviklingen af et varieret regionalt køkken med mange sæsonbestemte smagsoplevelser.

Det er her, vi finder vores råstof – i den fede, frugtbare muldjord, i fjordens og bæltets rigdom af fisk og skaldyr, i de dybe skove og tunneldales frodige dyre- og planteliv og i det åbne landskabs overflødighedshorn.

Tag med på besøg hos nogle af vores dygtige landmænd og leverandører og følg vejen fra de sønderjyske jorde til Syttendes borde.

Syttende er midlertidigt lukket

Kære venner og gæster

I denne vanskelige tid skal vi passe rigtig godt på hinanden. Derfor følger vi på Syttende naturligvis myndighedernes krav og anbefalinger. Det betyder, at vi til og med den 5. april holder helt lukket. Alle bookinger i denne periode, er derfor desværre aflyst.

Også Steigenberger Alsik, hvor vi bor, er lukket ned i samme periode. Vi informerer selvfølgelig løbende, hvis der sker ændringer. Indtil da håber vi, at alle vil passe godt på sig selv og hinanden, til vi ses igen, og Syttende atter kan slå dørene op.