Sørens mælk

Øen Barsø ligger ud for Genner Fjord ca. 11 km nordøst for Aabenraa. Øen har kun 16 indbyggere. Blandt indbyggerne er Søren og Helle Svennesen, der er øens eneste landbrug. Hele deres produktion er økologisk, og Barsø var faktisk den første ø i ”Sammenslutningen af Danske Småøer”, der blev 100 procent økologisk.

Søren og Helle har en stor fritgående mælkebesætning, og det er vi rigtig glade for på Syttende. For i besætningen er køerne Mathilde og Søjde, der hver uge leverer vores råmælk. Eller rettere sagt er det Jespers far Hans, der leverer mælken. For det er ham, der hver tirsdag betaler den svimlende sum af 11 kr. for at tage den lille færge til Barsø efter mælk. Så det er altså takket været Søren, Hans og de to skønheder Søjde og Mathilde, at vi på Syttende muligvis har den bedste mælk i hele kongeriget.

Det er også på Barsø, at Syttendes to Wagyu-køer bor. Wagyu-kvæg er en race af kødkvæg, der stammer fra Japan, men de trives rigtig fint i det sønderjyske, hvor de kan græsse på de smukke marker med havudsigt.
De er faktisk så tæt på vandet, at køerne på en varm sommerdag kan dyppe klovene i
vandet.

Søren Svennesen ko
Søren Svennesen
Barsø mælk