Klaus’ honning

Klaus Hviid Petersen er passioneret biavler, og vi synes ganske enkelt, at hans honninger er eminente. Ja, det er honninger i flertal, for som Klaus siger: ”Honning er ikke bare honning!”. Forårshonningen er mild, lys og fast. Sommerhonningen er gylden, blød og let krydret, imens sensommerens honning er en mørk og meget krydret honning.

laus Hviid Petersen
Honning i glas

Det spiller også ind på smagen, hvor bistaderne står. Klaus’ bigårde er placeret otte forskellige steder i og omkring Gråsten og Sønderborg, og du kan se flere af dem fra Syttende. Det gælder bl.a. markerne ved Dybbøl, hvor Klaus har en af sine bigårde. Hvert sted er ganske særligt, for de blomster, der er ved den ene bigård, er der ikke ved de andre. Det er det helt unikke ved Klaus’ honning.

I sæsonen er hele Klaus’ familie involveret i honningproduktionen. Alle, store som små, hjælper til med at passe bierne og flytte dem til bestøvning, høste og slynge honningen og sidst men ikke mindst røre honningen og tappe den på glas.

Syttende er midlertidigt lukket

Kære venner og gæster

I denne vanskelige tid skal vi passe rigtig godt på hinanden. Derfor følger vi på Syttende naturligvis myndighedernes krav og anbefalinger. Det betyder, at vi til og med den 5. maj holder helt lukket. Alle bookinger i denne periode, er derfor desværre aflyst.

Vi glæder os til vi ses igen, og Syttende atter kan slå dørene op.