Råstof
På Syttende er råvarerne livsnerven i alt, hvad vi gør. Selvom vi henter vores nøje udvalgte ingredienser over alt i verden, fornægter Syttendes placering i hjertet af Sønderjylland sig naturligvis ikke. For Sønderjylland er selvforsynende med mange råvarer af absolut højeste kvalitet som f.eks. fisk, marsklam, vildt, bær, frugt, nød- der, havtorn, ramsløg og uendeligt meget mere. I løbet af sæsonen sylter, hengemmer og fermenterer vi, så vi altid kan tage sæsonernes særlige smage ned fra hylderne.
Vi skal tusinder af år tilbage i tiden for at finde forklaringen på Sønderjyllands store råvarerigdom – til dengang hvor kolossale ismasser begyndte at trække sig. De enorme ismasser efterlod en rende, der delte det sønderjyske landskab i øst og vest: Mod vest blev der skabt store flade sandede arealer, og mod øst en frodig og kuperet natur. Det er denne store variation i natur og landskabstyper, der har skabt ideelle betingelser for udviklingen af et varieret regionalt køkken med mange sæsonbestemte smagsoplevelser.
Det er her, vi finder vores råstof – i den fede, frugtbare muldjord, i fjordens og bæltets rigdom af fisk og skaldyr, i de dybe skove og tunneldales frodige dyre- og planteliv og i det åbne landskabs overflødighedshorn.
Tag med på besøg hos nogle af vores dygtige landmænd og leverandører og følg vejen fra de sønderjyske jorde til Syttendes borde.