Mød kokken: Peter Rødsgaard

Peters dybfølte kærlighed til råvarerne, veludviklede kreative æstetik samt usædvanlige skarpe sans for detaljer er det, der skaber essensen af Syttende.

Peter er konstant på jagt efter de absolut bedste råvarer, og året rundt kan du møde ham i Sønderjyllands store forrådskammer. For Peters sankesteder er mange, og sammen med hans dedikeret team, er de ofte ude langs Sønderborgs 250 km. krøllede kystlinje og hente f.eks. havtorn og hybenrose. I de store skove samles svampe som Karl Johan og kantareller samt gran og birkesaft, imens de gamle hegn er et af teamets foretrukne sankesteder for vilde bær, hyld og frugt.

Peter Rødsgaard Syttende
Peter Rødsgaard

Peter elsker den direkte dialog med Syttendes mange små producenter. Når sæsonens første afgrøder skal smages, eller en helt ny sæson planlægges, finder man typisk Peter med gummistøvlerne på rundt omkring på områdets marker og plantager i selskab med de lokale landmænd. Her er der god tid til snakken om grøntsagerne og den store variation af sorter og smage. Mange af de lokale landbrug har været i samme familie i generationer, og Peter både begejstres og inspireres af slægters gamle husgeråd om tørring, syltning og hengem. Men størst er smilet, når Peter kan begrave hænderne i den sønderjyske muld for at hive helt nye grøntsager op af jorden – og som oftest i selskab med hans passioneret team fra Syttende.

 

 

Læs også: